Sport i te teme ;) (part I)

Nisam nikad volio fudbal kao sport niti pratio. Kako su u mom muškom društvu zaljubljenici strastveni njima je to čudno. Ja naprimjer volim košarku i uživam u tom sportu.

Pa ne moramo i ne možemo voljeti isto :S. Ne shvatam ta čuđenja i pitanja ‘kako’. Eh eto tako, a sjećam se da je to mom starom smetalo strašno.
Jer nije imao s kim komentarisati, a mrzio je košarku. Niti jedan sport ne mogu mrziti svaki je dobar na svoj način, ali može mi se svidjeti ili ne.
Volim i bilijar koji je masi ljudi dosadan, a nije. To onako gospodski sport, a veliki su ulozi novaca u pitanju kao u svakom sportu.

Sport je danas masna zarada to je činjenica, samo ako nemaš dvije lijeve i imaš iole talenta. Pola svijeta se dalo u te vode što i ne bi, to su pare. Ma danas su sve pare i sve se kroz to gelda nažalost, a ni prije nije bilo bolje.

Ali mi je drago kada vidim da i žene napreduju naprimjer baš u fudbalu. Mislim da su malo podređene što ne bi trebalo biti i nije mi ok kada čujem ‘šta će one’. Zašto da ne!

mr-black
Ja eto nemam ni jednu pametnu.

4 komentara

  1. Konacno jedno zdravo musko razmisljanje za procitati. Naravno da nisu samo podredjene za neke stvari koje su bile u 15 stoljecu. Lijepo je vidjeti da se krug stvari siri, a i da muskarci pocinju shvatati to 🙂

Komentariši